Categorie: "Gadgets en ander babyspul"

‘Autostoeltjes gevaarlijk voor baby’s’

Dat je baby’s niet te lang in een autostoeltje moet laten zitten, dat wist ik wel. De houding waarin je kindje zit is namelijk slecht voor het ruggetje. Maar dat autostoeltjes ronduit gevaarlijk kunnen zijn omdat baby’s door de verkeerde houding niet goed kunnen doorademen, dat is voor mij nieuw. En tamelijk schokkend ook!

Pop om borstvoeding aan te geven (filmpje)

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Geldt voor heel veel dingen in het leven. Maar of je nou als kind al kennis moet maken met het fenomeen borstvoeding .. daar heb ik zo m’n twijfels over. In Spanje zitten ze er totaal niet mee. Een Spaanse speelgoedfabrikant heeft daar de ’Bebé Glotón’ bedacht, vrij vertaald betekent dat de ’gulzige baby’. Het is een pop waarmee meisje kunnen doen alsof ze hun baby borstvoeding geven. Bij de pop zit een speciaal topje dat functioneert als een voedingsbeha. De speelgoedpop gaat huilen als ze honger heeft .. Bizar of niet? Oordeel zelf! Het filmpje start met reclame, daarna komt de instructievideo van de Bebé Gloton:

BabyBjörn babyzitjes kunnen onveilig zijn

Het bedrijf BabyBjörn AB roept uit voorzorg babyzitjes terug van het type Balance en Balance Air. In de gewatteerde zitting van de zitjes zijn metaaldeeltjes aangetroffen. Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit woensdag laten weten. Sinds oktober 2007 zijn er in de Benelux 5800 van dergelijke babyzitjes verkocht. Kopers worden verzocht om contact op te nemen met het bedrijf. Dat kan via de website van BabyBjörn. Het gaat om zitjes met een rode veiligheidsblokkering en een kunststofvoetplaat.

Slim: 06-nummer op babyromper

Je zult niet de eerste moeder zijn die op het strand ineens haar baby of dreumes kwijt is. Terwijl jij je luchtbed opblaast of boterhammen zandvrij probeert te houden, kruipt of wandelt je ukkepuk er ineens vandoor. Natuurlijk had je uit voorzorg je 06-nummer op zijn of haar armpje geschreven. Maar met een beetje pech is dat binnen de kortste keren onleesbaar door water of zweet …

Kruidvat waarschuwt voor babyslaapzak

Het is dat mijn zoontje van twee er niet meer in past. Anders had ik ongetwijfeld zo’n babyslaapzak van Winnie de Poeh gekocht bij het Kruidvat. Gelukkig heb ik het niet gedaan want Kruidvat waarschuwt er nu voor dat de verstelbare babyslaapzak mogelijk gevaarlijk kan zijn. De drogisterijketen roept donderdag in een krantenadvertentie op het artikel niet langer te gebruiken. De plastic drukknoopjes van Winnie de Poeh-slaapzakken van het merk Disney Baby kunnen losraken en door baby’s worden ingeslikt. De slaapzakken zijn door Kruidvat vanaf 26 mei van dit jaar verkocht in de kleuren blauw, rose en wit. Mensen die een dergelijke slaapzak hebben gekocht kunnen zich bij Kruidvat melden om het aankoopbedrag terug te krijgen.

Baby slaapt lekker op muziek van Nirvana

Wat ik nou toch weer tegen kwam! Een hele serie cd’s met tijdloze rocksongs omgezet in instrumentale slaapliedjes voor baby’s. Geweldig! Ben je de doorsnee tingeltangel-melodietjes helemaal beu dan moet je zeker een kijkje nemen op de website van Rockabye Baby. Alle grote namen uit de rockmuziek kom je tegen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze staan erbij. Nirvana, Radiohead, The Beatles, Queen, U2, Led Zeppelin .. Echt hilarisch om Smells like teen spirit of Stairway to heaven te horen in een lullaby-version. Zelfs Viva La Vida van Coldplay hoorde ik voorbij komen. Het is weer eens wat anders dan K3 of Kabouter Plop!