Baby Selena nog niet terug naar huis

Baby Selena uit Breda mag voorlopig niet terug naar haar licht verstandelijk gehandicapte ouders. Er komt een nader onderzoek naar de situatie. De kinderrechter in Breda heeft vrijdag besloten de voorlopige uithuisplaatsing van de baby tot 3 november te verlengen. In deze zaak is er maar één verliezer, en dat is baby Selena … (Foto: Omroep Brabant)

Volgens de rechter is de Raad voor de Kinderbescherming terecht bezorgd over de situatie bij de ouders. De Kinderbescherming haalde Selena vorige week dinsdag na de geboorte bij haar ouders weg. De ouders zouden niet voor de baby kunnen zorgen en er is angst voor de driftbuien van de vader van het kind.

De rechter is het wel met de ouders eens dat alleen een lager dan gemiddeld IQ onvoldoende reden is tot ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. De rechter is het echter ook eens met de Raad voor de Kinderbescherming dat een aantal andere omstandigheden eveneens van invloed zijn op de situatie van de ouders.

De Raad voor de Kinderbescherming krijgt tot 3 november de tijd om te rapporteren over de situatie.

Naschrift redactie: De ouders van Selena gaan in hoger beroep tegen de beslissing van de kinderrechter. Bovendien willen ze via een rechtszaak afdwingen dat ze hun baby vaker mogen zien. Dat maakte hun advocaat Lars Langenberg enkele dagen na de uitspraak bekend.

Bron: Omroep Brabant.

Lees ook:Vrijdag uitspraak zaak baby Selena
Lees ook:Hendrikus mag bij zijn ouders blijven
Lees ook:Baby Hendricus mag nog niet naar huis.
Lees ook:Baby Hendrikus mag naar huis
Lees ook:Verdenking fraude in zaak baby Jayden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.