Portret bekende thuisblijfmoeders

Zeker lezen! Een artikel zaterdag in de Telegraaf waarin drie beroemde Nederlandse ‘thuisblijfmoeders’ worden geportretteerd. Onder de titel Spotlights uit, babyfoon aan interviewt de krant achtereenvolgens Jorinde Moll, Paulien Huizinga en Vivian Ewbank. En dat levert soms pikante inkijkjes op in het voormalige leven van de BN’ers. Zo vertelt de 37-jarige Jorinde Moll zonder scrupules dat ze haar leven als cokesnuiver naar volle tevredenheid heeft ingeruild voor een kind. (foto: Vivian Ewbank Supermom)

Moll kreeg een dochter (Loubna) met de Duitse freefighter Chalid Arrab. Omdat ze een kind wilde gooide ze het roer radicaal om. Via de AA kickte ze af en maakte een nieuwe start: ,,Loubna is mijn droom die is uitgekomen, daar wil ik geen seconde van missen.”

De verhalen van Paulien Huizinga (ex-schoonheidskoningin) en Vivian Ewbank zijn minder spectaculair maar zeker ook het lezen waard. Hun uitspraken maken pijnlijk duidelijk dat er nog steeds meewarig wordt gekeken naar moeders die er bewust voor kiezen om thuis te blijven als hun kinderen klein zijn. Ik vind vrouwen die deze keuze durven te maken juist heel sterk. Ze kiezen bewust voor hun gezin terwijl ze ook zouden kunnen werken als ze dat zouden willen.

Huizinga in De Telegraaf:,,Als ik voorheen ergens binnenkwam en mensen vroegen wat ik voor werk deed, kon ik zeggen dat ik bij de televisie zat. Plotseling werd het antwoord: ‘Ik ben moeder.’ Vaak waren ze dan niet meer in je geïnteresseerd. Het voelde alsof mensen dachten dat ik dus niks deed.”

Om Vivian Ewbank een ‘thuisblijfmoeder’ te noemen vind ik overigens wel wat ver gaan. Tijdens haar zwangerschap besloot ze namelijk om de populaire webshop Supermom op te richten. Dat legde haar geen windeieren. Ze werkt dus keihard. Dat ze dat thuis doet maakt haar nog geen thuisblijfmoeder.

Bron: Telegraaf

Lees ook:De opkomst van de bewust alleenstaande moerder.
Lees ook:Dievegge verzint bevalling.
Lees ook:Een beetje meer respect voor de thuisblijfmoeder graag
Lees ook:Verdriet voor Katja en Thijs
Lees ook:Russische baby te koop voor 20 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.