Baby kopen in VS? 150.000 dollar..

En hiermee zeg ik niets illegaals. In sommige staten van de VS is commercieel draagmoederschap in tegenstelling tot in Nederland toegestaan. Klinieken bieden via wervende teksten hun diensten aan ongewenst kinderlozen aan.Goedkoop is het niet. Bij bijvoorbeeld Growing Generations kost een baby tussen de 115- en 150.000 dollar. De vergoedingen voor de draagmoeder is ook op deze site te vinden; 22.000 dollar voor de hele zwangerschap, 500 dollar voor positiekleding en nog eens 1000 dollar als de baby met een keizersnee ter wereld moet komen.

Voor een ieder die dit al ver vindt gaan schrik dan niet. Het bedrijf Growing Generations gaat namelijk nog een tandje dieper. Ook mensen die geen geslachtscellen hebben (bijvoorbeeld homostellen) om een zwangerschap bij de draagmoeder tot stand te kunnen brengen, kunnen er terecht. In dit geval wordt er gewoon nog een derde partij bijgehaald; de donor.

De medische techniek is prachtig. Dat meen ik echt. Zo kunnen heel veel stellen geholpen worden en gaat een diepe wens in vervulling voor deze stellen. Namelijk het krijgen van een kindje. Maar of dit zo commercieel moet? Daar heb ik zeker mijn vraagtekens bij!

Lees ook:Buit Octomum haar achtling uit?
Lees ook:Mariska Bauer is haar zwangerschap nog lang niet zat
Lees ook:Justitie België seponeert zaak babyhandel
Lees ook:Boekentip: Moeders
Lees ook:Enig kind, zielig of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.