Boekentip: Moeders

Het was mijn eerste moederdagkadootje: het (hand)boek Moeders. Eigenlijk had ik het nog helemaal niet verdiend want ik was nog lang geen moeder op dat moment. Ik was alleen nog maar zwanger. Toch voelde ik me op dat moment al op en top moeder. Ik was er dan ook dolblij mee en heb er tijdens mijn zwangerschap al heel wat nuttige informatie in  kunnen vinden. Het is geen boek dat je in één ruk uitleest. Het is meer een naslagwerk dat je altijd binnen handbereik moet houden. En waarin je opzoekt wat je wilt weten als het nodig is. De subtitel is niet voor niks: Van darmkrampjes tot Cito-toets. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in Moeders!

Voor (aanstaande) moeders is zoveel informatie voorhanden dat ze vaak door de bomen het bos niet meer zien. Lee Kwan Koo en Judith van Tijn vonden veel informatie bovendien oubollig, moraliserend of te theoretisch en schreven daarom ‘Moeders’.

In dit eigentijdse, praktische en relativerende handboek beschrijven zij alles wat je als moeder van (een) kind(eren) van 0 tot 12 jaar wilt weten, bijvoorbeeld: welke spullen heb je echt nodig als je een baby krijgt, waar moet je op letten bij het kiezen van een basisschool, hoe kom je van hoofdluis af, wat zijn leuke spelletjes en traktaties bij een kinderfeestje, hoe herken je de belangrijkste kinderziektes, welke planten zijn giftig voor kinderen en hoe zorg je ervoor dat knutselen met papier-maché of koekjes bakken ook echt lukt?

In dit handboek kunnen mama’s met veel plezier bladeren of gericht iets opzoeken. Naast alle praktische informatie is er ook ruimte voor persoonlijke verhalen van een aantal bekende moeders (zoals Nada van Nie, Inge Diepman en Rita Kohnstamm) en onbekende moeders die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, bijvoorbeeld over adoptie, het hebben van een groot gezin of het verhuizen naar het Verre Oosten met kleine kinderen.

Moeders is onder meer te koop bij Bol.com.

Lees ook:Een beetje meer respect voor de thuisblijfmoeder graag
Lees ook:Moedercontract.
Lees ook:Baby kopen in VS? 150.000 dollar..
Lees ook:Richtlijn huilbaby’s van de baan.
Lees ook:Handleiding voor opvoeders. Betutteling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.