Kinderen te mager door angst ouders.

Tja, dat zat er wel een beetje in. Ik ben helemaal niet tegen een consultatieburo of tegen al het nuttige voedingsadvies in het algemeen maar kunnen ouders niet meer naar hun eigen gevoel luisteren? Consultatieartsen constateren dat veel kinderen te vetarm te eten krijgen. Dit komt, zo zeggen ze, omdat ouders bang zijn dat hun kinderen te dik worden.

Al jaren ligt de nadruk op gezonde voeding bij opgroeiende kinderen. Niets mis mee en heel belangrijk zelfs. Maar ja, je loopt natuurlijk het risico dat door het constante hameren op gezond eten ouders door kunnen slaan.

Niemand wil een TE dik kind. Want wanneer je kind te dik is loopt het buiten alle gezondheidsrisico’s om ook nog eens grote kans in een sociaal isolement te raken. Ik hou zelf goed in de gaten wanneer mijn kinderen wat eten en dat is echt niet altijd even gezond. Af en toe knijp ik een oogje dicht en af en toe grijp ik in. Zoiets kun je toch met je gezonde verstand ook zelf bedenken? In het AD is te lezen dat kinderen vet NODIG hebben voor een goede ontwikkeling van de hersenen.

Lees ook:Geef je kind geen boterham met ham!
Lees ook:Enig kind, zielig of niet?
Lees ook:22 jaar afzien?
Lees ook:Moeders protesteren tegen huilrichtlijn baby’s.
Lees ook:Geen adoptiekind voor dikke mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.