Vrijdag uitspraak zaak baby Selena

De rechter doet vrijdag 14 augustus uitspraak in de zaak van baby Selena uit Breda. De kinderbescherming haalde het pasgeboren meisje deze week weg bij de verstandelijk beperkte ouders weg. Dat gebeurde een dag na de geboorte in het Amphia Ziekenhuis. Volgende week vrijdag bepaalt de rechter of Selena terug mag naar haar ouders. Baby Hendrikus all over again!

Medewerkers van de William Schrikker Groep ontfermen zich nu over het kind, meldt Omroep Brabant. De organisatie onderzoekt of de ouders geschikt zijn om zelf een kind op te voeden en stuurt een rapport naar de rechter. Volgens een woordvoerder is dit standaardprocedure bij ouders met een IQ van tachtig of lager.

De William Schikker Groep adviseert jaarlijks over 9000 gehandicapte kinderen of kinderen van gehandicapte ouders. De organisatie heeft ook de zaak rond baby Hendrikus uit Geldermalsen behandeld.

In BN/De Stem zegt Moniek van Luijtgaarden (de oma van Selena en moeder van de vader) dat er ‘beestachtig’ met haar zoon en zijn vriendin is omgegaan. Haar zoon zou vooraf niet verteld zijn dat ze hun kindje moesten afgeven: ,,Dan hadden ze wel maatregelen getroffen. Mijn schoondochter heeft zelfs verschillende keren gevraagd of ze haar kindje mocht houden. En dat is bevestigd.”

Van Luijtgaarden denkt dat de ouders onder begeleiding best voor Selena kunnen zorgen. “Zet er eventueel camerabewaking bij, dat is geen probleem.”

Bron: BN/De Stem


Lees ook:Baby Selena nog niet terug naar huis
Lees ook:Hendrikus mag bij zijn ouders blijven
Lees ook:Baby Hendrikus mag naar huis
Lees ook:Baby Hendricus mag nog niet naar huis.
Lees ook:Minder prikken pneumokokken nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.